Conferința de închidere a proiectului „Rețea transfrontalieră integrată pentru servicii avansate de sănătate în domeniul Obezității, Diabetului și a altor tulburări metabolice – OBDIA-NET”
- vizualizări: 68
Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova vă invită la Conferința de închidere a proiectului 1HARD/4.1/93 – Rețea transfrontalieră integrată pentru servicii avansate de sănătate în domeniul Obezității, Diabetului și a altor tulburări metabolice – OBDIA-NET, implementat în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași, România.
Evenimentul va avea loc în data de 18 octombrie 2023, începând cu ora 10:00, în Sala de ședințe nr. 204, Blocul didactic central al Universității (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165).
OBDIA-NET s-a axat pe crearea unei rețele de excelență în furnizarea de servicii de sănătate, cercetare medicală (fundamentală, preclinică și clinică) și educație medicală între entități cu expertiză în domeniul patologiilor obezității/diabetului/nutriției. Prin acest proiect s-a urmărit diminuarea decalajului dintre cunoștințe și practică în managementul obezității, diabetului și a altor tulburări nutriționale prin consolidarea capacității instituționale și o abordare multidisciplinară. Totodată, au fost generate sinergii între sistemul de cercetare, practica medicală și sistemul educațional, ce vizează îmbunătățirea serviciilor de sănătate și a nivelului de sănătate la nivel regional. În perioada de implementare a proiectului s-a urmărit: crearea și dezvoltarea unei rețele transnaționale și multidisciplinare (cercetare/servicii/educație) constând în centre tematice interconectate, ce servesc populația regională din zona de frontieră; furnizarea de servicii medicale directe pentru populația din regiune și servicii de cercetare în beneficiul universităților partenere și al unităților medicale; dezvoltarea sistemului educațional în regiune și dezvoltarea instituțională a partenerilor prin achiziționarea de facilități și înființarea de laboratoare de cercetare și predare în cele două instituții partenere.
Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Comun România - Republica Moldova 2014-2020, Prioritatea 4.1 – Suport pentru dezvoltarea serviciilor de sănătate și acces la sănătate și a fost implementat timp de 30 de luni (28 aprilie 2021 - 27 octombrie 2023), având un buget alocat de 1.439.631 de euro.
Persoana de contact: Evelina Gherghelegiu, asistent universitar, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” din Republica Moldova, tel.: +373 22 205 701, e-mail: evelina.gherghelegiu@usmf.md
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii